/ DarikNews.bg, Архив
Бившият приятел на хасковска адвокатка осъди Прокуратурата за 5000 лв., след като той преби полицай от Димитровград, научи Дарик радио от свои източници. Случаят е от септември 2011 г. Тогава според разследващите и държавното обвинение, Панчо Панев от село Крепост е пребил полицай. Недю Иванов е бил със средна телесна повреда.

Арестуваха измамник, задигнал близо 62 000 лв в Хасково

Първоначално прокуратурата в Димитровград е загубила делото пред Районен съд. Последвал е протест. От Окръжен съд Хасково върнали казуса на колегите си в Димитровград. Там пък магистратите заявили, че не те трябва да нищят случая.

Тогава случаят попаднал в ръцете на Окръжна прокуратура Хасково. Обвинителите обаче преценили, че няма престъпление и прекратили делото, което дало основание на Панев да заведе иск срещу Прокуратурата на България.

Поискал 40 000 лв., за вредите, които му били нанесени от разследването.

Осъдиха адвокат за търговия с влияние

Основен свидетел по делото в Окръжен съд е била адвокат Недялка Маркова, която обяснила, че Панчо Панев е „понесъл изключително трудно този  продължителен период, през който е бил обвиняем и подсъдим.Особено тежко понасял отношението на приятели и близки,които се отдръпнали от него. След така упражнения тормоз върху него обаче двойката се разпаднала, отношенията им се променили драстично,като ищецът се отчуждил и започнали ежедневни караници”.

Съдия Господинка Пейчева смята, че искът на Панев е завишен и не трябва да получава 40 000 лв., а само 5 000 лв.