/ Дарик радио, Хасково
областен управител на Хасково
99431
областен управител на Хасково
  • областен управител на Хасково
Община Хасково се е отказала от вчерашното си становище, което е заявено на Областната транспортна комисия. Това е станало днес. В 10.30 часа в областна администрация е пристигнало писмо от кметството в Хасково и в него се казва, че общината не се отказва от курса в 7.15 часа до Минерални бани.

Това обяви на извънредна пресконференция областният управител Станислав Дечев. Той показа и писмото, в което наистина се вижда, че общината се оттегля от даденото съгласие на заседанието на Областната транспортна комисия.

Себахтин Исмаил: Хасково се управлява от кръга „пуешки главички”, кметът да си ходи

Писмото в областна администрация е пристигнало минути след скандала на сесията, където превозвачът Себахтин Исмаил обяви, че в понеделник ще спре автобусите си до община Минерални бани, което ще предизвика хаос. Междувременно и други превозвачи обявиха, че ще спрат да изпълняват маршрутите. Красен Ангелов, собственик на една от големите транспортни фирми днес обяви, че подобен хаос спира инвестициите.

Потърсихме и кметът Добри Беливанов за коментар, но отговорът му бе, че е зает и не може да коментира. На извънредния брифинг в областна администрация стана ясно, че ситуацията за момента е патова, защото няма процедура за спешност.

Изказването на Станислав Дечев в звуковия файл: