Нови автомобили за Социалния патронаж в Любимец
Нови автомобили за Социалния патронаж в Любимец / Община Любимец

С три нови лекотоварни автомобила разполага от днес „Домашен социален патронаж“ - Любимец. Те ще се използват за разнос на храна по домовете. Колите са закупени изцяло със средства от бюджета на общината, след решение на Общинския съвет. Всяка една от тях е на стойност 22 000 лева и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна.
На официална церемония в двора на Специализираната болница, където се помещава и Социалният патронаж, Кметът на общината Анастасов връчи на шофьорите ключове на новите автомобили и им пожела безаварийно шофиране и навременно доставяне на храна на хората, ползващи социалната услуга. Той сподели, че в момента общината работи за създаване на нова база за нуждите на Домашен социален патронаж. За тази цел се подготвя проект, с който да се направи основен ремонт и да се пригоди за работа патронажа базата на бившия военен стол в града.
Идеята за закупуването на нови автомобили за нуждите на социалния патронаж е от миналата година, когато се установи, че наличните транспортни средства често аварират, нуждаят се от ремонт и допълнително натоварват бюджета на общината. Новият автопарк не само ще спести доста от тези разходи, но и ще улесни обслужването на потребителите на социалните услуги, предоставяни от социалното звено.
Чрез услугите на патронажа Община Любимец реализира обществения си ангажимент към хората в неравностойно положение, като ги подпомага в едно от най-важните социални направления, а именно - доставка по домовете на топла и качествена храна.