Наводнението блокира пътя между Марийно и Вулкан
Наводнението блокира пътя между Марийно и Вулкан / netinfo

Само товарни автомобили могат да преминат пътя от кв. Марийно до следващия Вулкан в Димитровград, тъй като платното е залято от вода, информира началникът на димитровградската служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Иван Пачов. Той е на мястото на наводнението в трите квартала край река Марица, над които за разлика от центъра на града се е излял незапомнен от години дъжд, коментира Иван Пачов. Всички налични сили на местната пожарна са там, както и екипи от аварийно-спасителния отряд. До момента са подадени 21 сигнала за заляти къщи и сгради. Няма данни за пострадали хора или такива, които са в опасност, потвърди и заместник-кметът на община Димитровград Светослав Стойков. Той пътува към мястото заедно с Руси Вълев от местната "Гражданска защита". Наложило се да оставят колата и да продължат с лада нива, тъй като пътят между Марийно и Вулкан се е превърнал в истинска река, разказа Стойков. От нивите към домовете на хората е придошла истинска вълна, заляла домовете на хората, разказа още заместник-кметът. Малко по-рано движението в този участък е било възпрепятствано и от паднало на платното дърво, счупено от силния вятър.

Сигнали за липса на електричество са подали до дежурния в община Димитровград граждани от селата Скобелево, Сталево и Ябълково, но заради журналистите, които непрекъснато звъняли по телефона с искане за актуална информация той не можел да се свърже с кметовете на съответните населени места и да получи по-точна информация. Такава щяло да има след 19 ч., каза дежурният по гражданска защита в администрацията.

Според данните на сеизмологичната станция в Хасково към момента падналият над димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево дъжд е 30 л/кв.м. Очаквайте още подробности.