Министър Бъчварова събра полицейските шефове от региона
Министър Бъчварова събра полицейските шефове от региона / ОД на МВР-Хасково

Във връзка със старта и изпълнението на националната специализирана полицейска операция в малките населени места днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети ОДМВР - Хасково. Тя бе придружена от заместник-директора на ГД ”Национална полиция” Константин Димитров.

Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха министър Бъчварова с най-актуалната информация. Обсъдиха прилагането на плана за провеждането на специализираната операция срещу престъпността в малките населени места. Всички се обединиха около становището, че засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните престъпления.

По време на срещата бе отчетено успешното сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, чиято помощ е улеснила полицейската ефективност. Според директора на ОДМВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и гражданските сигнали.

Началниците на полицейските управления в областта оцениха високо допълнителния ресурс, който ще им се предостави. По този начин не само ще се улесни работата на служителите на реда, но и ще се подобри ефективността от предприеманите действия.

Стана ясно, че хасковската полиция ще получи 10 нови патрулки през март.