Международният киноложки център Марица- със собствен сайт
Международният киноложки център Марица- със собствен сайт / DarikNews, архив

Със свой сайт вече съществува в интернет пространството международният киноложи център „Марица", изграден в едноименния димитровградскси парк по проект за разнообразяване на туристическите атракции в трансграничния регион, партньори по който са гръцката община Алексанруполис и димитровградската киноложка асоциация "Тракия", информира заместник-кметът на Димитровград Росен Кузев.  519 815 лв. е стойността на разработката, като 85 на сто- 441 842 лв. са европейските средства. Договорът за финансиране бе подписан през март 2011 г.

Инвестиционните дейности по проекта са свързани с изграждане на подходяща инфраструктура в парк "Марица" - два отделни района за провеждане на състезания, изложби и обучение на кучета, както и за теоретично обучение на инструктори и собственици на кучета със специална цел- водачи и полицейски, плюс доставка на необходимото оборудване. Разработката предвижда и създаване на система от програми за обучение на кучета, реализация на съвместни маркетингови действия - изследвания и анализи; трансгранични срещи за обмен на опит; международна киноложка изложба в Димитровград, както и структуриране на комитет, в който да участват представители на двете общини, на местни подкрепящи организации и частни партньори.

Сградата на киноложкия център вече е построена. Тепърва предстои съгласуване и с останалите партньори по разработката и след 15 септември ще има яснота за официалното и откриване, коментира Росен Кузев.