Изложба "Лица от деца"
Изложба "Лица от деца" / Областна администрация, Хасково
Детската градина по изкуствата подреди „Лица от Деца“ в Областна администрация Хасково. Годишната изложба на малките творци е посветена на кампанията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“ в подкрепа на Детско отделение на МБАЛ Хасково. Съорганизатор е областният управител          на област Хасково Станислав Дечев. Гости на откриването бяха още  директорът на болницата д-р Гелов, представители на „Жълти стотинки“, десетки родители и приятели на малките творци.

Областният управител Станислав Дечев увери, че  прекрасните произведения на изкуството на малките творци няма да бъдат продадени за жълти стотинки. „Благодаря  Ви за това, че сте изработили тези творби и че сте решили да ги продадете в полза на други деца“, обърна се към децата Станислав Дечев. Той благодари на учителите, че възпитават децата да бъдат милосърдни и щедри, и на родителите, че подкрепят каузата.

Изложба "Лица от деца"
Областна администрация, Хасково

„Кампанията Жълти стотинки вече получава подкрепа от цялата страна. Малки и големи се включват в нея, за което съм много благодарен. Но най-много се трогвам, когато видя тук, на входа на администрацията, където има постоянно оставена кутия за жълти стотинки, да идват деца и родители и да даряват … ето това е най-голямото удовлетворение за мен и за партньорите ми в кампанията“, подчерта Станислав Дечев.

Изложба "Лица от деца"
Областна администрация, Хасково

За себе си областният управител избра картина от 7-годишната Изабел Добрева. За малко повече от час почти всички творби бяха изкупени, а малките дарители държаха лично да пуснат своите жълти стотинки в касичките.