Елена Йончева, Делян Добрев, дебат Нова телевизия
Елена Йончева, Делян Добрев, дебат Нова телевизия / Нова телевизия
Крадец ли е вторият в листата на БСП за Хасково?
92867
Крадец ли е вторият в листата на БСП за Хасково?
  • Крадец ли е вторият в листата на БСП за Хасково?
Програмата за саниране на блокове, която БСП превърна в лайтмотив на кампанията си, е на път да предизвика вътрешно партиен скандал в Столетницата. По време на предизборния дебат по Нова телевизия между  водачите на листите на социалистите и на ГЕРБ за Хасково стана ясно, че фирмата на втория в червената листа Никола  Динков участва в санирането на жилищни блокове, което от партията му определят, като кражба.

„Това е абсолютна кражба. Това е все едно една гнила ябълка да я покриете с целофан. Дадохте 2 милиарда за декорация”, каза Елена Йончева в студиото на Нова.

„Ако ги краде някой, то това са и вашите хора”, отговори й Делян Добрев . Той посочи, че  вторият в листата на  социалистите в Хасково има строителна фирма, която санира блокове. „Крадец ли е той?”, попита Добрев.
 
Потърсен за коментар Никола Динков не отрече, че фирмата му е участвала в търг за саниране на жилищен блок в Хасково и е спечелила, след което е подписал договор и предстои старта на дейностите. Не знам защо водачът на нашата листа Елена Йончева е казала това, но като човек, който от 25 години се занимава със строителство, не смятам, че санирането е кражба. Участвал съм на търг, дал съм нормални за тази дейност цени, спечелил съм, работя, посочи той. В политическото говорене някой път се казват неща, които… Аз съм човек прагматик, който 25 г. се занимава със строителство, каза още Никола Динков. Чуйте го в звуковия файл.