Контрабанден тютюн за наргиле и ментета задържаха на Капитан Андреево
Контрабанден тютюн за наргиле и ментета задържаха на Капитан Андреево / Снимка: Митница - Свиленград

Опит за пренасяне на 129 кг контрабанден тютюн за наргиле, текстилни изделия и парфюми, фалшификати на световноизвестни марки, предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от Митница - Свиленград.

Митничарите служители селектират за щателна проверка  камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи,  удостоверяващи превозването на 110 вида стоки, опаковани в 341 кашона. Поради съмнение за недекларирана стока, камионът е насочен за пролъчване с рентгенова апаратура, след което е направена и физическа проверка на товарното помещение. Установено е, че сред декларираната стока има и пет кашона, пълни с половинкилограмови разфасовки тютюн за наргиле. Общото количество на открития и задържан недеклариран тютюн за наргиле е 129 кг, а дължимият за него акциз е 19 600 лв.

При проверката митническите служители откриват още и 240 тениски и футболни комплекти, носещи  логото на световноизвестни марки, както и 145 парфюма и тоалетни води от различни марки.

На шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт, а по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница - Свиленград.