Кметът на Хасково заплашен със смърт
Кметът на Хасково заплашен със смърт / netinfo

Две писма със заплаха за живота си е получил кметът на Хасково Георги Иванов. И двете писма са анонимни, като в едното се отправят заплахи и към близките на градоначалника.

Това съобщи днес лидерът на ПК “Екогласност” Емил Георгиев. Той също е получил писмо със заплаха за физическо ликвидиране. И неговото писмо е анонимно със съдържание – “Не подкрепяй Георги Иванов! Чака те жестока смърт!” Заплахата е написана с букви от вестник. И трите писма са иззети от полицията.

Припомням преди време Политически клуб “Екогласност” обяви, че застава зад кмета Георги Иванов на предстоящите местни избори.

Пред Дарик градоначалникът потвърди за заплахите, но заяви, че все още няма да ги коментира публично. Това е опит за политически шантаж, заяви Емил Георгиев. Той каза, че офисът на “Екогласност” е под наблюдение, но на въпрос на Дарик дали е обсъждан вариант да се назначи специална охрана на кмета, Георгиев заяви, че не знае.

По повод на тези заплахи и на внушенията че, градоначалника смята да строи джамия в кв. “Орфей”, "Екогласност" излиза с декларация, в която се казва, че очевидно черната PR- кампания, предприета от ръководствата на някои политически партии дава резултата.

Относно слуховете за издигане на джамията в “Орфей” Георгиев е категоричен, че това е инсинуация. Предстои официалната позиция на общината по този въпрос.

По повод заплахите “Екогласност” ще инициира подписването на харта, между всички политически сили, за толерантна предизборна кампания на предстоящите местни избори.