Кандидат за депутат се отказва от битката за изборите
Кандидат за депутат се отказва от битката за изборите / netinfo

Регистрираният за кандидат-депутат от листата на СДС Тодор Ташев се отказва от предизборната битка. Тодор Ташев е подал молба за отказ от участие в Районната избирателна комисия. Оттам заявиха, че ще коментират случая утре.

Пред Дарик Ташев заяви, че напуска листата заради несъгласия с ръководството и разминавания между националната и местната платформа на партията. Не мога да агитирам за нещо, което не съм сигурен дали ще се приеме от националното ръководство, коментира още мотивите за решението си Ташев. Според него ще се получи проблем с искането му за отказ, тъй като в изборния кодекс пише, че вече регистриран кандидат за депутат не може да излезе от листа, освен ако не е в болница или при смъртен случай. Най-вероятно ще се наложи по случая да се произнесе и Централната избирателна комисия. Тодор Ташев заяви още, че решението за напускането е взел в петък вечерта. Той заяви, че не е предприел стъпката преди регистрирането на листата тази събота, за да я спаси и тя да може без проблем да бъде регистрирана в РИК.

Водачът на листата Георги Шишков заяви пред Дарик, че няма да търси заместник на Ташев, който беше под предпоследния номер 11 в листата и че тя автоматично ще се пренареди.