Издирват двама подсъдими за изнасилване
Издирват двама подсъдими за изнасилване / DarikNews.bg, Архив

За общодържавно издирване са обявени подсъдимите за изнасилване 30-годишни Емил Ахмедов и Ахмед Ахмед, реши Хасковският окръжен съд, след като не се явиха в залата. Съдът разпореди също проверка дали не са в затвора за други наказания. На двамата е наложена забрана да напускат страната, като ХОС  постанови принудителното им довеждане. Такова е разпоредено и за жертвата им, която също не се яви за заседанието.

Случаят е от 15 декември по-миналата година. Според прокуратурата престъплението било извършено в стамболовското село Силен. Пияните мъже заплашили жертвата си, а Ахмед дори забил брадва до главата й, за да я сплаши.

За това на първа инстанция през май 2015 г. районният съд му наложи 1.5 г. затвор, към които бяха добавени още 6 месеца по предишна условна присъда с неизтекъл изпитателен срок за кражба на лаптоп в Берлин. Наказанието от 2 г. трябваше да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. За Емил районният съд определи 1 г. при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Впоследствие окръжният съд отмени присъдите и двамата бяха оправдани. Последната инстанция- Върховният касационен съд обаче, е постановил делото да бъде върнато за ново разглеждане от окръжните магистрати в Хасково.