Илко Чамов подготвя нова книга с разкази и пътеписи
Илко Чамов подготвя нова книга с разкази и пътеписи / DarikNews.bg, Архив
Илко Чамов подготвя нова книга с разкази и пътеписи
85314
Илко Чамов подготвя нова книга с разкази и пътеписи
  • Илко Чамов подготвя нова книга с разкази и пътеписи

Нова книга с разкази и пътеписи подготвя Илко Чамов. Той е планирал тя да бъде издадена и представена през есента на 2016 г. с аргумента: „Вече влизам в есента на живота си”. Чамов гостува в рубриката „Събеседникът” от студиото на Дарик в Хасково по повод днешния Световен ден на поезията.

През есента на 2013 г. той представи лиричната си стихосбирка "Пепел от сънища", която съдържа 35 творби. Редактор бе поетът Кръстю Кръстев. Част от финансирането за издаването й тогава Илко Чамов получава в конкурсната сесия за финансиране на книгоиздаването в община Димитровград. За тази година срокът изтича днес, но Чамов е категоричен, че не би кандидатствал. Все още имам приятели, които ще ми помогнат да издам новата си книга и нека комисията финансира някой по-талантлив или който няма друг начин да издаде творбата си, коментира Илко Чамов.

 

Той е работил, като журналист в редакционните екипи на несъществуващите вече в общината вестници „Димитровградска правда” и "Тракия ХХI век". Пише публицистика, хумор, сатира и лирика. Публикувал е в централния и регионалния печат. Бил е председател на димитровградското журналистическо дружество и директор на библиотеката „Пеньо Пенев”. Автор е още на три книги с епиграми, афоризми, памфлети и фейлетони: "Чамови трески", „Хапчета за смях", "Хапчета за смях 2” и "Пясъчен часовник", издадена през 2011 г. В последните 5 години работи, като шофьор на тир и пътува основно по европейски маршрути. Как се твори в камион, как изглеждат светът и България през прозореца на шофьорската кабина и останаха ли „Чамови трески”- чуйте отговорите на Илко Чамов в приложения файл.