И. Петров: Изборният резултат не отразява съотношението между партиите и етносите
И. Петров: Изборният резултат не отразява съотношението между партиите и етносите / netinfo

Като ясен знак за промяна на политическото статукво в страната определи резултатите от вота за български депутати в Европейския парламент областният координатор на ГЕРБ в Хасково Иван Петров. Според него, ако управляващите партии сами не се съобразят с променените очаквания на хората, ще им се наложи да го направят под въздействието на предстоящи събития.

Жалко е, че партиите от десния спектър пропуснаха шанса си за представителство в Европейския парламент, коментира Иван Петров и допъли, че ГЕРБ е ясно изразена дясна формация и пред нея сега стои предизвикателството да събере всичко останало от българската десница.

Според Иван Петров, победата на ДПС в Хасково е резултат от финансово мотивиран вот в много секции и от ниската избирателна активност. Този резултат не отговаря на съотношението нито между партиите, нито между етносите в региона и кърджалийският модел не е най-доброто, което може да се случи на Хасково, е позицията на областният координатор на ГЕРБ.

С подкрепата на 22,71 % от гласувалите за европейски депутати в областта ГЕРБ постигна втори резултат след Движението за права и свободи. Регионалните резултати от първото участие на ГЕРБ в избори, областният координатор Иван Петров определи като доста добри.