Хасковската връзка в Лихтенщайн
Хасковската връзка в Лихтенщайн / netinfo
Покана да посетят Хасково са отправили към домакините си при посещението в Лихтенщайн група от петима доброволци към Младежки център.

Те участваха в 10- дневен проект, посветен на 200- годишнината от обявяването на княжество Лихтенщайн и празнуваха заедно с 35- хилядното население на страната националния й празник 15 август.

Още 6 страни са били включени в международния проект, осъществен по програма “Младеж “ на Европейския съюз. В рамките на гостуването си зад граница, хасковлии са поставили няколко значими, според тях, рекорда.

“Направихме първата по рода си обиколка на Лихтенщайн с колела”, похвали се ръководителят Камен Караянев, като шегата в думите му идва от факта, че преходът е всъщност само 25 километра.

Хасковлии са горди от приема в двореца и срещата с принца на Лихтенщайн. Те са били единствените, които говорили повече за града си, отколкото за страната, която представят.

Показали са материали за живота и делото на цар Симеон Велики, Васил Левски и Джон Атанасов.

От Младежкият център обобщават мисията на групата в Лихтенщайн като успешна и очакват другите си доброволци, които ще се завърнат скоро от Белгия. Там участват в преживяване от типа “Сървайвър”, подготвя публиката за екстремни разкази Краси Дамянова, ръководител на общинското предприятие.