Хасково тържествено почете Освобождението. Националния празник отбелязаха и в Симеоновград
Хасково тържествено почете Освобождението. Националния празник отбелязаха и в Симеоновград / netinfo

Ритуал по издигане на националното знаме организира днес на площад „Общински" Община Хасково по повод тържественото честване на 136 години от Освобождението на България от османско владичество.

Честването продължи на площад „Свобода" с по полагане на венци и цветя на паметника на Незнайния воин. Слово произнесе председателят на Общинския съвет Иван Иванов. Присъстваха представители на областната  и общинската администрация, на политически партии и неправителствени организации, граждани и гости. Свои изпълнения представиха Мажоретен състав - Хасково с художествен ръководител Елена Попова и Духов оркестър при Община Хасково с диригент Петър Грънчаров.

Хасково тържествено почете Освобождението Националния празник отбелязаха и в Симеоновград
netinfo

Тържеството продължи в залата на читалище „Заря” с празничен концерт с участието на Капански ансамбъл - Разград с художествен ръководител Румян Занев.

Два часа преди началото на церемонията, в спортна зала „Спартак" се проведе футболен турнир „Трети март" за ученици. Организатори са Младежкият център и Хасковският Ротари клуб.

Хасково тържествено почете Освобождението Националния празник отбелязаха и в Симеоновград
netinfo

Националният празник днес бе почетен и в Община Симеоновград. Пранзична програма представиха мажоретки и деца в народни носии.