/ Община Хасково
Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на среща между представители на бизнеса от Хасково и Пловдив с посланика на Ислямска Република Иран у нас Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. 

Негово превъзходителство  Расули подчерта, че въпреки 120 годишната история на дипломатическите отношения между двете страни България и Иран не се познават достатъчно добре. Според него и двете страни имат изключителни условия за взаимен бизнес. Той посочи като една от най-важните си задачи създаването на връзки между бизнеса от България и Иран.

Форум за промотиране на туризма ще организира областният управител

На срещата присъстваха представители на фирми от Хасково и Пловдив.
Пловдивска фирма за кроасани изяви желание да се свърже с партньори в Иран. Хасковска фирма за спално бельо изненада посланика, като доведе на срещата свои партньори от Иран, които споделиха задоволството си от съвместния бизнес.

Присъстващите представиха възможностите на фирмите си за производство на хляб и сладкарски изделия, машиностроение, строителство, текстилно и шивашко производство. Някои от тях имат бизнес в други арабски страни и имат интерес за развиване на дейност и в Иран.

Посланикът на Иран покани присъстващите да се включат в  бизнес делегация, която да посети Иран. Той поясни , че в най-скоро време у нас ще пристигне подобна иранска делегация. Кметът Добри Беливанов се ангажира да съдейства при интерес от ирански фирми за инвестиция в региона. По-рано на индивидуална среща с полсланика той презентира възможностите за инвестиции в общината.