/ Община Хасково
Точно в 12:00, в продължение на пет минути църковните камбани в града биха, за да възвестят идването на свободата в Хасково, съобщиха от Общината.

Инициативата е подкрепена от Пловдивската митрополия. Цветя на признателност пред делото на освободителите и на загиналите за Освобождението поднесоха кметът на града Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, архиерейският наместник отец Георги Тодев, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, граждани.

В Хасково започва работа Областен съвет за защита от домашното насилие

Кметът Станислав Дечев честити годишнината от Освобождението на Хасково с думите: „На 19 януари 1878 г. освободителите, водени от ген. Гурко, са посрещнати в Хасково с камбанен звън.

Затова и всички православни църкви в Хасково възвестяват 144 години от Освобождението на Хасково със звън на камбани. И нека заедно отправим своята молитва за Хасково! Бъдете здрави и свободни! Честит празник, Хасково".

Градоначалникът публикува по традиция картината на гениалния хасковски художник Христо Форев - "Посрещането на ген. Гурко в Хасково“.