Хасковлия на Балканското в Черна гора
Хасковлия на Балканското в Черна гора / netinfo

Поредното 17 Балканско първенство по карате за деца, младша възраст, жени и мъже започва днес до 18 Март в Херцег Нови, Черна гора. На него България ще бъде представена от 64 каратеки от нашата федерация от всички възрасти, дисциплини и категории в конкуренцията на своите връстници от другите 12 държави, членуващи в Балканската карате федерация. От Хасковския карате-клуб в надпреварата ще участва Васил Ривов, категория - 45 кг, при набор 1999.

Нашето второ място в комплексното класиране на Балканиадата през 2010 г. е амбицирало неимоверно състезателите да подобрят това постижение, въпреки изключителната трудност на целта - каратеките от балканските държави са в първите десет при класиранията по медали от европейски и световни първенства.

Има и друга причина за изключителната мотивация - в Херцег Нови директно от Лондон пристига Георгиос Йеролимпос, Генерален секретар на Световната федерация и президент на Балканската. В момента там се провежда поредната среща с Комисията по Програмата на МОК и всички малки каратеки тръпнат в очакване да чуят новината, че те ще са първите, които ще имат възможността да се състезават и на Олимпийски игри, споделят от Хасковския клуб.