Губернаторът на Шатура  гостува в Хасковско
Губернаторът на Шатура гостува в Хасковско / netinfo

 

Административният ръководител на Шатурски район Андрей Келер пристига днес на официална визита в Хасково и областта. Гостът ще бъде посрещнат от Ирена Узунова в сградата на областна администрация, след което заедно ще посетят две от общините- Димитровград и Свиленград.

Андрей Келер ще разгледа тракийските гробници край селата Александрово и Мезек, Дневния център за деца с увреждания и ОДЗ "Слънце" в Димитровград, което е ремонтирано с пари по програма "Регионално развитие". Ще гостува и в историческия музей, за да разгледа експозицията „Бригадирско движение в България”, а срещите му в Димитровград финализират в 11 ч. с посещение в мултиплеска на музикална компания.

Програмата на Андрей Келер включва още дегустация в елитна винарска изба, среща с местния бизнес и с руски граждани, които живеят тук. Той ще бъде придружаван и от председателя на Координационния съвет на руските съотечественици в България и член на Президиума на Световния координационен съвет Марина Дадикозян, както и от председателя на Национално сдружение "Заедно с Русия" и местния Българо-руски клуб Димитър Димитров.

Това е втора поредна визита на ръководителя на Шатурски район в Хасковска област след подписаното през 2005-та година споразумение за сътрудничество между двата региона.