Гришо надви Федерер в шоуто в Ню Йорк
Гришо надви Федерер в шоуто в Ню Йорк / Gulliver/GettyImages

Фантастично шоу направиха Григор Димитров и Роджър Федерер в шоу мач, част от Световния ден на тениса, в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Първата ни ракета за първи път, макар и на шега, подчини Федерер, с 2-1 сета - 6-2 1-6 7-5.

ШОУТО НА ГРИГОР И ФЕДЕРЕР В СНИМКИ

Всичко продължи по-малко от два часа и половина.

Федерер взе първия гейм на нула за по-малко от минута, с фантастични сервиси, като по учебник.

Гришо обаче отвърна на удара, и също взе лесно своето подаване, макар да даде точка на противника, за 40-15.

В третия гейм и двамата вече започнаха да показват шоу умения, а Димитров направо порази Федерер и го проби, без да му даде точка! Финалният удар бе виртуозен, и хвана точно линията.

Всички удари на Гришо попадаха точно на място, докато Федерер пращаше топка след топка в мрежата, и така набързо българинът поведе с 5:1 гейма.

Федерер взе един гейм, за 5:2, но това си остана и всичко за него. Грешките на швейцареца продължиха да валят, и Димитров ги наказа, и спечели сета със 6:2!

Във втория сет двамата си размениха сервис геймове в началото, а Гришо застана и пред камерата за кратко и сподели, че се вълнува от възможността да играе в тази зала, и срещу този съперник. Той сподели, че нещата вървят отлично за него, но трябва да запази концентрация. На трибуните пък са и родителите на Димитров. Той добави, че има само добри спомени от Ню Йорк, където спечели US Open за юноши.

След това Федерер обаче обърна нещата в своя полза, и проби Григор, за да поведе с 4:1. Не отне дълго за легендата да вземе още два гейма, и да изравни сетовете, на 1-1, след 6:1 във втория сет.

Роджър Федерер се разигра, вкара настроение, и проби Гришо в третия гейм на третия сет. Нещата вървяха оспорвано през целия сет, чак до 6-5. Гришо пропусна първия мачпойнт, но втория реализира, за да грабне дългочакана мечтана победа над Федерер.

Преди тях на корта излязоха легендарните Габриела Сабатини и Моника Селеш. Аржентинката Сабатини демонстрира доста по-добра физическа форма, и се наложи с 8:5 над съперничката си. Селеш бе видимо отслабнала, и не успя да се противопостави достатъчно на корта.

Дамите обявиха след края на мача, че също чакат с нетърпение двубоя между Димитров и Федерер!