Григор Димитров – Федерер след 21 часа тази вечер
Григор Димитров – Федерер след 21 часа тази вечер / Gulliver/Getty Images

Мечтаният зрелищен двубой между Григор Димитров и Роджър Федерер ще се състои тази вечер. Маестрото и считаният за негов наследник в тениса българин ще излязат на Централния корт в родния на Федерер Базел след 21 часа, пише Gong.bg.

Преди това на корта ще бъдат Рафаел Надал и Борна Чорич, а от продължителността на техния двубой зависи и дали срещата Димитров – Федерер ще започне точно в 21 или малко по-късно.

До този мечтан за нас двубой се стигна, след като двамата постигнаха по две победи в турнира. Григор започна много трудно с тежка трисетова победа над 17-годишния Александър Зверев, но пък след това се разправи набързо със своя набор Вашек Поспишил. В същото време Федерер започна с експресна победа над Жил Мюлер, но в четвъртък имаше проблеми и трябваше да играе три сета срещу Денис Истомин.

Любопитен факт е, че швейцарецът и българската гордост имат само един мач помежду си до този момент като той е точно преди година – на същия етап и на същия турнир. Тогава ФедЕкс победи с 6:3, 7:6(2), но сега Григор има идеална възможност да покаже колко много израстна в последната една година.