Дърво на толерантността в Професионалната гимназия на Димитровград
Дърво на толерантността в Професионалната гимназия на Димитровград / ПГ-Димитровград

Дърво на толерантността– така нарекоха своята инициатива, посветена на Международния ден на толерантността 16 ноември, учениците от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград. В нашата гимназия поддържането на училищната общност е първостепенна задача. Откакто аз уча тук, т.е. от 2011 год., винаги са се осъществявали дейности, насочени към приемането, уважението и разбирането на културното многообразие, коментира председателят на Ученическия съвет Красимира Иванова.

Дърво на толерантността в Професионалната гимназия на Димитровград
netinfo

Днешната инициатива е провокирана от един от символите на толерантността – Земята, заобиколена от дланите на хора от различни раси и етноси. Решихме да нарисуваме дърво и всеки от нас- учениците и учителите на професионалната гимназия, да отпечата дланта си на него. По този начин запазваме индивидуалността си, но показваме и единството си, защото дланите ни са на нашето дърво – училището, допълва тя.

Дърво на толерантността в Професионалната гимназия на Димитровград
netinfo

В отбелязването на Международния ден на толерантността се включиха не само голяма част от учениците и учителите, но и задочниците, чиято сесия тече в момента, както и представители на курсистите, които се обучават  в професионалната гимназия.