Дъбов препоръча на червените действащите кметове в Димитровград и Хасково
Дъбов препоръча на червените действащите кметове в Димитровград и Хасково / netinfo
БСП да подкрепи кандидатурите на сегашните кметове на Хасково и Димитровград в предстоящия местен вот е препоръката на главния партиен секретар Димитър Дъбов към червените общински структури.

В Димитровград той проведе поредица от срещи в различен формат с лидера на социалистите Димитър Петров и заместник-областния управител Господин Георгиев, с кмета Димитър Хаджииванов и неговия екип и с Изпълнителното бюро на общинската организация. Към препоръката да подкрепят Хаджииванов димитровградските социалисти се отнесли с разбиране, коментира след разговорите Димитър Дъбов. На срещата между главния секретар на БСП, местното партийно ръководство и кмета Хаджииванов са коментирани условията за постигане на споразумение.

По информация на Дарик социалистите са поискали градончалникът да реализира конкретни кадрови решения в администрацията си и в общинските фирми още преди местния вот. Обсъдена е и възможността за участие в изборите с обща съветническа листа.

Финалното решение ще бъде ясно до седмица след конференция, или заседание на общинския съвет на БСП-Димитровград, съобщи Димитър Дъбов.

В Хасково главният секретар на БСП разговаря първо с общинския председател на червените Иван Станчев и с противници на идеята за подкрепа на настоящия градоначалник сред които Иван Драганов, Радан Чолаков и Димитър Добрев. Преди разширената среща с партийния актив Димитър Дъбов потвърди, че ще се запознае с настроенията в местната организация, но по-скоро ще препоръча на хасковските социалисти да подкрепят кандидатурата на сегашния кмет Георги Иванов за трети мандат.

Коментарът на главния секретар на БСП Димитър Дъбов чуйте в прикачения файл