Димитровград, Библиотека
Димитровград, Библиотека / Дарик радио, Хасково
Димитровградската библиотека сред най-добрите в страната
97359
Димитровградската библиотека сред най-добрите в страната
  • Димитровградската библиотека сред най-добрите в страната
За „Библиотека на годината” е номинирана димитровградската „Пеньо Пенев“, а главният библиотекар Валентина Терзиева е с номинация за „Библиотекар на годината” в класацията на Българската библиотечно-информационна асоциация.

6 са номинираните в раздела „Библиотека на годината`2017“, като останалите са: Академична библиотека и архив на НАТФИЗ; Библиотека на Аграрен университет – Пловдив; Библиотека „Паница“ при Американски университет в България; Библиотека при Първа езикова гимназия – Варна и Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра.

В категорията „Библиотекар на годината 2017“ номинациите са пет: Валентина Терзиева от Димитровград, Иванка Иванова-Фалина от Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил, Йорданка Вълчева от Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, Людмила Иванова от библиотеката та Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – София и Стефка Илиева от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

Връчването на годишните награди на асоциацията за 2017 г. е утре в София, като част от проявите за Националната библиотечна седмица. Димитровградската библиотека ще я отбележи с Дни на отворените врати, като до 18 май включително желаещите да станат абонати могат да го направят безплатно, а забавилите книги- да ги върнат без санкция.

Освен това, специален кът „Почети, докато чакаш“ бе открит в чакалнята на димитровградската Автогара. Мини мобилната библиотека включва около 30 заглавия от даренията на библиотеката, които периодично ще бъдат подменяни. Според библиотекарите той вече се радва на голяма популярност от хората, които чакат за автобус.

Кръгла маса на тема "Библиотеките и образователните институции - пътища за сътрудничество" е насрочена за 14 ч. в четвъртък в читалня „Изкуство“. За участие са поканени ръководителите на училищата и детските градини от общината.

Продължава работата си и създаденият неотдавна към димитровградската библиотека младежки обществен съвет, който вече е с името „Иноватори“, като срещите на учениците са веднъж седмично, съобщи Валентина Терзиева. Чуйте я в приложения файл.