Димитровград репетира за световен танцов рекорд
Димитровград репетира за световен танцов рекорд / Darik News, архив
Димитровград репетира за световен танцов рекорд
79815
Димитровград репетира за световен танцов рекорд
  • Димитровград репетира за световен танцов рекорд

От 18 ч. днес на входа на парк "Марица" в Димитровград е насрочена репетиция за международната инициатива "Европа танцува" на 22 май, петък. Тогава, точно в 12.00 ч., в 10 държави от Югоизточна Европа, хиляди граждани ще танцуват под звуците на музика на Йохан Щраус. Хореографията е една и съща, а желаещите да бъдат част от поставянето на нов рекорд на Гинес, ще изиграят 4 танца от по минута и половина. В рамките на 6 минути хиляди ще танцуват, за да поставят новия рекорд в категория "Най-голям едновременен танц". България ще бъде представяна от Димитровград, който е и част от културен маршрут към Съвета на Европа. Цветовете, в които ще се представят българските участници, са синьо и жълто - цветовете на Европа, информират от общината.

 

На 22 май, от 10.00ч., в началото на парк "Марица" ще започне регистрацията на участниците, като тогава ще бъдат раздадени тениските на всеки един от тях, в съответните цветове и ще се проведат отново репетиции преди самото събитие в 12.00ч.

Всеки, който желае да подкрепи България за този рекорд и е на възраст от 16 до 96 години,  може да се включи още тази вечер от 18 ч. на същото място- входът на парк "Марица", когато ще се проведат първите репетиции за голямото събитие, съобщи хореографът на местния денс център "Галаксико", който ще води и репетицията и танците на 22 май. Тогава в Димитровград ще пристигнат и танцьори от Хасково, Свиленград и Горна Оряховица. По предварителни очаквания- около 300 ще са българските участници в Димитровград. Чуйте още от Тихомир Митев в звуковия файл.