Детелината на магистрала Марица до с. Крепост- с осветление и поливна система
Детелината на магистрала Марица до с. Крепост- с осветление и поливна система / DarikNews, Архив
Детелината на магистрала "Марица" до с. Крепост- с осветление и поливна система
72415
Детелината на магистрала "Марица" до с. Крепост- с осветление и поливна система
  • Детелината на магистрала "Марица" до с. Крепост- с осветление и поливна система

Целият периметър около пътния възел на магистрала „Марица” до село Крепост, който в момента се изгражда, ще бъде осветен, озеленен, с поливна система и наистина ще стане нещо уникално. Това съобщи за Дарик кметът на Димитровград Иво Димов след срещата си с Дончо Атанасов от УС на АПИ. Уверенията на пътната агенцията са, че детелината ще бъде готова до края на ноември, а до края на годината Лот 1 и Лот 2 на автомагистрала „Марица” ще бъдат пуснати в експлоатация с разлика от 20-25 дни между двата, което е прекрасно, посочи димитровградският кмет.

Другият коментиран по време на срещата въпрос е бил за евентуално кръгово до с. Крепост и възможността за безпрепятствено придвижване на колите, които идват и тръгват за Димитровград. Обсъдихме, че то също трябва да бъде обезопасено и осветено, разказа Иво Димов.

Важна бе и темата за пътя Чирпан-Симеоновград, който АПИ е включила в индикативния си списък, като се чака финансиране от Световната банка и ако то се забави, най-рано следващата пролет ние трябва да започнем съвместни действия с агенцията в участъка на трите димитровградски квартала- Марийно, Вулкан и Черноконево, съобщи още кметът на Димитровград. Така че се надявам следващата година по това време наистина този път да бъде рехабилитиран поне на територията на нашата община, а ако АПИ и държавата си свършат работата, може би пътят Чирпан-Симеоновград ще бъде във вида, в който всички искаме да го видим, посочи той.

 

Предмет на обсъждане по време на срещата е била също отсечката Скобелево-Върбица и излаза на Е-80, включително наложителния ремонт на т. нар. Скобелевски мост. Там обаче, нещата са все още в по-въпросителна форма, коментира Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.