Делегация от Димитровград договаря в Гърция киноложки център
Делегация от Димитровград договаря в Гърция киноложки център / DarikNews Живка Тодорова

За Александруполис заминава днес делегация от община Димитровград, водена от кмета Стефан Димитров. В състава й са заместникът му Росен Кузев, началникът на отдела за международно сътрудничество Дарина Попова, кметовете на селата Добрич и Райново Марин Маринов и Николай Апостолов, както и общинският съветник Димитър Петров.

Темата на разговорите там ще бъде проектът „Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица - Димитровград". С него община Димитровград получи финансиране от Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция - България 2007 - 2013". 1 217 681 лв. е стойността на разработката, партньор по която бе гръцката община Ферес. След административни промени в Гърция обаче, тя вече е част от община Александруполис, от която ще търси подкрепа и партньорство днес димитровградската делегация.

Преди ден кметът Стефан Димитров проведе по въпроса среща и с генералния консул на Република Гърция Николаос Пиперигос в консулството в Пловдив, съобщават от общинската администрация.

По проекта за киноложкия център е предвидено изграждане на подходяща инфраструктура в парк „Марица" и създаване на система за обучителни програми на кучета, както и обмен на опит между българските и гръцките партньори.