Децата от Етнографската школа с награди от Национален ученически празник
Децата от Етнографската школа с награди от Национален ученически празник / netinfo

Възпитаници на Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при Младежкия център се завърнаха с много награди от Националния ученически празник „За хляба наш...", посветен на Деня на Земята - 22 април, съобщиха от Школата. Събитието се проведе в Благоевград.

Празникът бе организиран от Министерство на образованието, младежта и науката, Национален дворец на децата, Обединен детски комплекс - Благоевград, Община Благоевград и РИО - Благоевград. Изявата бе подкрепена и от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

С участието си в този форум хасковските ученици разшириха научните си познания за производството и значението на хляба, запознаха се с традициите и обичаите, свързани с хляба и хлебните продукти, повиши се техния интерес към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност, запознаха се с европейските изисквания и норми в хлебопроизводството, у тях се формира интерес към професиите, свързани с производството на хляб, срещнаха се със свои връстници от цялата страна.

24 бяха хасковските деца, които се включиха в конкурсите за есе, проект, приказка, стихотворение, албум, рисунка, макет, приложно творчество, сценична изява.

А наградите са: второ място за Анелия Романова, която изпълни две жътварски песни; Берна Халил взе 3 място за разказ; Габриела Караджова e с две поощрения-за  албум и за приказка. Поощрения имат Мирела Димитрова за есе и Филка Христова за стихотворение. Със специална награда за отлично представяне бе наградена като цяло Школата по етнография.