Д-р Близнаков оглави Контролния съвет в сдружението на областните болници
Д-р Близнаков оглави Контролния съвет в сдружението на областните болници / Darik News, архив
Д-р Близнаков оглави Контролния съвет в сдружението на областните болници
76994
Д-р Близнаков оглави Контролния съвет в сдружението на областните болници
  • Д-р Близнаков оглави Контролния съвет в сдружението на областните болници

Изпълнителният директор на хасковската болница д-р Славчо Близнаков оглави Контролния съвет в Националното сдружение на областните болници. Той бе избран за председател на съвета с 2-годишен мандат при редовното отчетно-изборно събрание. Приемам това, като доказателство за мястото и ролята на хасковската болница и за успехите, които сме имали през годините, коментира той за предаването на Дарик-Хасково „По ръба на деня".

Като една от най-добрите определи д-р Близнаков отиващата си 2014 г. Над 19 млн. лв. се очертава да бъдат приходите от дейността й, като броят на хоспитализираните за лечение в отделенията й е над 24 000 души, а на потърсилите помощ в различните й структури- близо 100 000, посочи д-р Близнаков.

Под 1 млн. лв. са вече просрочените й задължения, като предстои да платим около 260 000 лв. местни данъци и такси на община Хасково, а до края на годината ще изчистим и задълженията си към нея от 2014 г., каза още д-р Близнаков.

Около 1.5 млн. лв. от здравната каса за ноември и 300 000 лв. надлимитни за октомври, които фактурира днес, очаква хасковската болница до края на годината. Най-много приходи има отделението по кардиология и в частност инвазивната, където средно месечно приходите са около 300 000 лв., посочи той.

Предстои през януари да бъде открито и нова ушно отделение, което ще бъде разположено над инфекциозно, с две нови операционни, оборудване за тях и стаи за пациентите, в които ще бъдат настанени по двама. Средствата за ремонта, които болницата е отделила от бюджета си, са около 50 000 лв. Големият проблем си остава АГ комплексът, за който обаче е необходима сериозна инвестиция, коментира д-р Близнаков. чуйте го в приложения файл.