Цветанов идва неофициално на рокерски събор за 65 г. Димитровград
Цветанов идва неофициално на рокерски събор за 65 г. Димитровград / DarikNews, архив

 

С неофициално посещение на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, рокери и рок стартират днес 9-дневните тържества в Димитровград по повод 65-годишнината му, която ще бъде чествана на 2 септември.

В 9 ч. тази сутрин на кортовете започна турнир по тенис, който ще продължи в същия час в дните до вторник- 28 август включително, когато ще бъдат обявени победителите.

От 11 ч. днес местният мото клуб „Викингите” съвместно с общината за шеста поредна година организира рокерски събор. На басейн „Химик” преди обяд ще се съберат мотористи от цялата страна. Всички участници и гости на събора ще получат безплатен талон за участие в томбола, което се прави за първи път на събора, като голямата награда е 125-кубиков мотоциклет „Кавазаки”, осигурен от спонсора „Неохим”. Атрактивни са и останалите награди в томболата, която ще бъде теглена в 23 ч. тази вечер на басейн „Химик”, информира председателят на „Викингите” Ваклин Вълков.

Рокерският събор стартира с игри в басейна- 2 дължини плуване свободен стил и атрактивни скокове във вода и ще продължи с мото игри- традиционни, както и такива, които ще се правят за първи път, обясни той.

Цветанов идва неофициално на рокерски събор за 65 г Димитровград
netinfo

В 15.30 ч. е стартът на почетна обиколка на Димитровград, която тръгва от басейн „Химик” по бул. „Хр. Ботев”. От светофарите ще премине по бул. „Трети март” посока Водната кула, спортна зала „Младост”, бул. „Каменец”, бул. „Раковски” и от кръговото на „Тракия” през бул. „Благоев”- обратно до плувния комплекс. Там неофициално ще бъде и вътрешният министър Цветан Цветанов, който заедно с кмета на Димитровград Иво Димов ще наблюдава „Stunt show” – мото-каскади и демонстрации на рокери по ул. „Емилиян Станев” (до тенис кортовете), информират от областната структура на ГЕРБ-Хасково.

„Stunt show” няма състезателен характер и в него ще участват най-добрите мотористи от цялата страна, които ще покажат атрактивно каране на една гума, въртене, акробатика и т.н., обясни Ваклин Вълков.

Цветанов идва неофициално на рокерски събор за 65 г Димитровград
netinfo

В 18 ч. на стадион „Раковски” стартира турнир по футбол на малки врати, а рокерският събор на стадион „Химик” продължава с рок маратон на групите „Odd Crew”, “Grand Illusion”, “Under Building” от 20 ч. Входът е свободен, а наградите и подаръците за победителите в различните игри и томболата са осигурени от спонсори и общината. Близо 80 000 лв. е бюджетът за 9-дневката по повод 65-годишнината на Димитровград. Първият празничен ден днес ще приключи със заря над басейн „Химик” след 23 часа.