Цели ромски кланове се издържат от телефонни измами, твърдят техни авери
Цели ромски кланове се издържат от телефонни измами, твърдят техни авери / netinfo

Задържаните в Хасково телефонни измамници, твърдят пред разследващите, че техните съселяни от великотърновското село Камен, се издържат основно от такъв вид измами. Това каза сподели пред Дарик, началникът на РПУ-Хасково Николай Бакърджиев.

Тримата арестувани признават само за част от измамите извършени за последните два месеца в хасковски регион. Едната е извършена пред болницата в Хасково вчера, при която с 4000 лева е завлечен възрастен мъж, които пари бяха намерени в извършителите. След това те се опитали да реализират още една измама, но жената, с която се свързали и й поискали 2000 лева, се е усъмнила и веднага е подала сигнал в полицията.

Измамниците действали по една и съща схема: представяли се за адвокати или прокурори; заявявали на жертвите, че техни близки са задържани заради катастрофа или друго престъпление, и ако искат делото да бъде прекратено трябва да предадат съответна сума пари. За предаването им, измамниците ползвали таксиметрови шофьори, от различни хасковски фирми, произволно избрани. Работата по случая продължава.