БСП основен опонент за Екогласност в Хасково
БСП основен опонент за Екогласност в Хасково / netinfo
ДПС е първата партия, която ще подпише предложената от „Екогласност” харта за толерантна предизборна кампания в Хасково. Двете формации ще сключат и споразумение за сътрудничество в следващия Общински съвет, съобщи лидерът на еколозите Емил Георгиев. Той ще бъде водач на самостоятелната съветническа листа, с която „Екогласност” ще участва в местните избори. Втори в листата е Даниел Гаргов като представител на Федерацията на потребителите, трета е Стойка Митева от Обединения съюз на пенсионерите.

Днес „Екогласност” представи официално своите 15 кандидати за местни депутати, 11 от тях са жени. Средната възраст на включените в листата е 38 години. Еколозите издигат свои кандидати за кметове в 7 села и оттеглят доверието си от сегашния кмет на Клокотница Евгени Трендафилов, който според Емил Георгиев заиграва с етническата тема. „Екогласност” се отказва и от претендентката си за кмет на село Конуш с мотив, че тя преговаря и с ГЕРБ. Не е изключено политическият клуб да излъчи собствен канидат за кмет на Минерални бани.

Въпреки националното споразумение за партньорство с БСП, в Хасково социалистите ще бъдат основен опонент на „Екогласност”, заяви Емил Георгиев и отново декларира подкрепата на еколозите за сегашния кмет на общината Георги Иванов.