80 нови положителни случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

50 новозаразени в Хасковско и пет жертви

Лицата са от общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Свиленград, Минерални бани, Любимец, Симеоновград, Тополовград и Харманли.

От новите случаи има дете на 3 г. от Сирия. Семейството е постъпило на 16.09.2021 г. в РПЦ-Харманли и е било в десетдневен карантинен период след пристигане.

При изтичането му са направени тестове на цялото 4-членно семейство и детето. То е показало положителен резултат. Сега карантината им продължава – 14-дневна на детето и 10-дневна на останалите членове от семейството. Нямат контактни лица.

Осем нови случаи на COVID-19 в Хасковско и две жертви

146 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 12164. Излекувани са 9764 лица.

Починали са 785 души. Починали за изминалото денонощие са: 59-годишен мъж от община Ивайловград, 72-годишен мъж Хасково, 70-годишен мъж и 72-годишен мъж от община Харманли.