39 кг тютюн в прах за пране хванаха на Капитан Андреево
39 кг тютюн в прах за пране хванаха на Капитан Андреево / netinfo

39 кг тютюн за пушене без платен акциз задържаха при съвместна проверка гранични и митнически служители на ГКПП - Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници. Количеството е достатъчно за свиване на 39 000 къса цигари. Неплатеният акциз възлиза на 5 928 лева.

При проверка на микробус с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България, в личния багаж на трима от деветимата пътници са открити общо 39 килограма тютюн за пушене. Две жени от Пловдив са пренасяли по 10 и 9 кг тютюн за пушене, а в личния багаж на мъж от Нова Загора са намерени 20 кг безакцизен тютюн за пушене. Контрабандният тютюн бил укрит във фабрично изработени полиетиленови торби с надписи за прах за пране.

Тъй като и за тримата нарушители това е поредно нарушение на Закона за митниците за извършване на системна контрабанда, случаите са предадени на Окръжна прокуратура - Хасково. От началото на годината до момента в Митница - Свиленград са образувани 186 досъдебни производства, свързани със системни нарушения с акцизни стоки.