34 фирми спряха работа по магистрала Марица. Определят я за пирамида
34 фирми спряха работа по магистрала Марица. Определят я за пирамида / Darik News
34 фирми спряха работа по магистрала "Марица". Определят я за пирамида
58134
34 фирми спряха работа по магистрала "Марица". Определят я за пирамида
  • 34 фирми спряха работа по магистрала "Марица". Определят я за пирамида

Близо 50 фирми, които с техника и работници изграждат магистралите „Марица" и „Тракия" спряха работа, тъй като не са получили около 5 млн. лв. Месеци наред не са им били изплащани фактурираните средства, твърдят те и са категорични, че ще сезират и европейските институции, ако не получат парите си.

Финансова пирамида- така собственици и работници от 34 фирми, които работят по Лот 2 на магистрала „Марица" и още 8 фирми от Лот 4 на „Тракия" определиха днес ситуацията. Месеци наред те фактурират изработеното по магистралите, но пари няма.

34 фирми спряха работа по магистрала "Марица" Определят я за пирамида
netinfo

Затова днес упълномощиха свои представители, които да сезират институциите за проблема и започнаха протест, докато представители на АПИ и сдружението "Марица Хайуей", в което участва "ПСТ Холдинг" АД заседаваха в комплекс край трасето на бъдещата магистрала „Марица", наречен „Райски кът". Контактна група от представители на фирмите, които се явяват подизпълнители, макар и да се водят наемодатели на техника се срещна с тях, но не останаха удовлетворени от резултата- до две седмици да бъде изготвена схема за изплащане на средствата и да получат около 50 на сто от дължимите им суми.

34 фирми спряха работа по магистрала "Марица" Определят я за пирамида
netinfo

Лазаринка Стоичкова от УС на АПИ увери, че агенцията е разплатила всичко към фирмата, с която е сключила договор и на практика няма отношение към заявеното днес недоволство, но въпреки това се е самосезирала.

34 фирми спряха работа по магистрала "Марица" Определят я за пирамида
netinfo

В момента подготвяме нови сертификати и ще започнем изплащане на средствата, увери изпълнителният директор на „Пътища Стара Загора" Йордан Кълвачев. С тази фирма са сключили договори подизпълнителите. Йордан Кълвачев не отговори на въпроса защо до този момент не се е разплатил с наемодателите на техника, които на практика работят по изграждането на Лот 2 от магистрала „Марица". И след срещата днес те останаха категорични, че държат да получат парите си и ако това не се случи протестите ще продължат.