Бум на заразени ученици и учители, както и огнища в областта
116 са новите случаи, диагностицирани с COVID-19 на 25 октомври, съобщиха от Областна администрация.

31 новозаразени в Хасковско и три жертви

Те са от 9 общини - Хасково, Харманли, Димитровград, Свиленград, Любимец, Тополовград, Стамболово, Маджарово и Ивайловград. Хоспитализираните са 220.

Сред новите случаи са учителка от ОУ ”Алеко Константинов”-Димитровград, като контактни под карантина са 93 ученика от 6а , 6б, 6в и 6г клас; ученик от 1а клас от ОУ ”Никола Вапцаров”-Хасково, където под карантина е поставени класът и една учителка, един санитар от лечебно заведение за болнична помощ; двама потребители от Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Димитровград, там под карантина са 13 потребители и 15 души персонал.

С положителен тест за коронавирус са още двама потребители от Център за грижа на лица с различни форми на деменция в Димитровград, карантинирани са 7 потребители и 14 души персонал.

Протест срещу зеления сертификат в Хасково (СНИМКИ)

Починали са пет жители на областта - жена на 94 г. от община Хасково, мъж на 74 г. от община Харманли, мъж на 76 години от община Тополовград, мъж на 42 години от община Свиленград и жител на община Димитровград, на 68 г.

Само последният няма придружаващи заболявания, Всички останали са със сърдечно заболявания, двама от тях имат и диабет. От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 13 539 души, излекуваните са 10 488, а починалите са 875.