/ Габрово Нюз
Във връзка с обезпечаването на реда и сигурността по време на тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 24 май в Габрово ще бъде въведена временна промяна на движението на МПС в централната градска част.

От 08.45 часа до около 11.30 часа, ще бъде забранено движението по ул. "Брянска" /от кръговото кръстовище в посока центъра/, ул. "Скобелевска", пл. Възраждане и бул. "Априлов" до кръстовището на Шиваров мост.

През посочения период градският транспорт от север на юг ще се движи до автогарата, а от юг на север – до Централна поща.

Информационен ден по Наредбата за реда за престой и паркиране организира Община Габрово

За леките автомобили движението в посока юг-север ще се осъществява по ул. "Николаевска", ул. "Ц. Дюстабанов", ул. "Стара планина", пл. "Първи май 1876", ул. "Шипка" и ул. "Орловска', а в посока север-юг – по ул. "Ст. Караджа", ул. "Ем. Манолов", ул. "Чардафон", ул. "Македония" и бул. "Априлов", по който ще се пропускат автомобили еднопосочно, след десен завой от ул. "Македония" до Централна поща.
Транзитното движение ще бъде пренасочено през околовръстния път през Орловци.
 
Имайте предвид: Въвежда се временно ограничение на движението в района на Шиваров мост

Във връзка с провеждането на абитуриентските балове в Габрово, на 24, 25 и 26 май, улица" Скобелевска", пл. Възраждане и бул. "Априлов" /до пресечката с ул. 'Райчо Каролев" ще бъдат затворени, както следва:

- на 24 май 2018 г., от 16.00 ч. до 20.00 ч.

- на 25 и 26 май 2018 г., от 17.00 ч до 20.00 ч.


Градският транспорт ще бъде пренасочен за движение по ул. "Юрий Венелин".
ОД на МВР-Габрово