Задържаха за домови кражби затворник в отпуск
Задържаха за домови кражби затворник в отпуск / netinfo

23-годишен затворник в отпуск е задържан след домови кражби в Севлиево, съобщават от Полицията. Престъпникът проникнал през незаключен прозорец в апартамент на ул. “Марин Попов” в неделя през нощта. В този момент се събудила собственичката на жилището, но мъжът я ударил няколко пъти в лицето, след което откраднал, намираща се на тоалетка в коридора дамска чанта с лични документи и  70 лв. След проведени незабавни издирвателни мероприятия  е задържан и уличен в престъплението П. С., 23-годишен от Севлиево.

 

 

Мъжът е уличен и в кражба на 2 мобилни телефона, портфейл с лични документи и сумата от 1100 лв. от жилище на ул. “Хан Аспарух”, Севлиево. Престъплението е извършено за времето от 01.00ч. до 04.00 ч. на 05.08.2007 г., като в апартамента е проникнато след срязване на мрежа за комари на незатворен прозорец на банята.

 

 

По случаите в РПУ – Севлиево са започнати досъдебни производства.

Мъжът е задържан за срок от 24 ч., след което е предаден на ОЗСА, тъй като излежава присъда в Трудово поправително общежитие - Велико Търново. По време на извършване на посочените престъпления, П. С. е бил в отпуск, уточняват от Полицията.

Част от парите и вещите, предмет на престъпления, са намерени и иззети.

След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.