Връчиха наградите от литературния конкурс "Мара Белчева"
Връчиха наградите от литературния конкурс "Мара Белчева" / Община Севлиево
Навършиха се 150 години от рождението на голямата българска поетеса Мара Белчева. В нейна памет в Севлиево, родния й град, бяха поднесени венци и цветя. „Родих се да живея в бури…“ е специалната изложба, посветена на поетесата.

Изложбата „Родих се да живея в бури…“ е посветена на Мара Белчева

По време на официална церемония в зала 300 в сградата на Общината бяха обявени и победителите в националния литературен конкурс на нейно име. Лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов връчи наградите на победителките. Първата награда заслужено отиде при Валентина Йотова. Второто място зае Лиляна Качова, а на трето място се класира Ивелина Димитрова. Наградата на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век” спечели Росица Стефанова. Специална награда за млад автор връчи и в. „Росица“ на Теа Монева.

Надежда Лазарова: „Темата за Възраждането и Освобождението е важна за нас, тъй като Габрово е значим център от този период“

Председател на журито, оценило произведенията, е поетът Димитър Васин, а членове - поетесите Анжела Димчева и Венета Йонкова и журналистът Минка Минчева.