волан
волан / Thinkstock/Getty Images
Във връзка с обезпечаването на реда и сигурността по време на тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 24 май 2018 г. в Габрово ще бъде въведена временна промяна на движението на МПС в централната градска част.
От 08.45 ч. до около 11.30 ч., е забранено движението по ул. Брянска - от кръговото кръстовище в посока центъра, ул. Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов до кръстовището на Шиваров мост.

През посочения период градският транспорт от север на юг ще се движи до автогарата, а от юг на север – до Централна поща. За леките автомобили движението в посока юг-север ще се осъществява по ул. Николаевска, ул. Ц. Дюстабанов, ул. Стара планина, пл. Първи май 1876, ул. Шипка и ул. Орловска, а в посока север-юг – по ул. Ст. Караджа, ул. Ем. Манолов, ул. Чардафон, ул. Македония и бул. Априлов, по който ще се пропускат автомобили еднопосочно, след десен завой от ул. Македония до Централна поща.
Транзитното движение ще бъде пренасочено през околовръстния път през Орловци.

Полицията се готви за абитуриентските балове
Дарик Габрово,архив

Във връзка с провеждането на абитуриентските балове в Габрово, на 24, 25 и 26 май 2018 г, улица Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов - до пресечката с ул. Райчо Каролев, ще бъдат затворени, както следва:

на 24 май 2018 г., от 16.00 ч. до 20.00 ч.;
на 25 и 26 май 2018 г., от 17.00 ч до 20.00 ч.

Градският транспорт ще бъде пренасочен за движение по ул. Юрий Венелин.