протест автобуси
протест автобуси / БГНЕС

След проведени срещи на Областния управител Невена Петкова и кмета на Габрово Таня Христова с ръководството и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), бяха определени мерки за реорганизация на движението към село Враниловци в полза на местната общност.

„Обсъдихме разумни варианти за решаване ситуацията, възникнала при изпълнението на рехабилитацията на пътя Габрово – Севлиево. Като първа стъпка, в кратки срокове, по указания на Агенция "Пътна инфраструктура“, ще бъдат наложени задължителни ограничения на скоростта - до 60 км/ч и положена шумна маркировка в проблемните участъци.

Влизането от Габрово към Враниловци по старото трасе ще бъде разрешено само за автобусите, които се движат по утвърдени маршрути (допустимо съгласно нормативната база - чл. 67, ал.2 от Наредба 18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци), а асфалтовата настилка там ще бъде възстановена в обхвата, съществувал преди рехабилитацията“, съобщи Таня Христова.

Очаква се във възможно най-кратки срокове, дадените от АПИ указания да бъдат изпълнени от строителите, ангажирани с обекта.

Предстоят и допълнителни мерки към организацията на движението в участъка, чиято цел е да допринесат към сигурността на пътуващите и транспортното обслужване в района, уточни още кметът на Габрово.

Трите институции се обединиха около решението за обособяване на самостоятелна лента за изчакване при ляв завой в зоната на кръстовището, западно от с. Враниловци, което ще е общата им цел през настоящата година.