Снимка:
Снимка: / Община Габрово
„Ученически игри 2018/2019 г.“ са в разгара си и севлиевскте младежи имат реални шансове за призови места в различните категории
Град Севлиево беше домакин на зоналните състезания по бадминтон от програмата на „Ученически игри 2018/2019 г.“, които се проведоха на 10 април. При много добра организация бяха излъчени четирите отбора, които ще спорят за разпределение на медалите в този вид спорт на финалните игри. Най-голяма заслуга за добрата организация имаше спортен клуб по бадминтон „Хоталич 2005“.  За класиране за финалите се бориха два севлиески отбора - момчетата на ОУ „Стефан Пешев“ и юношите на СУ „Васил Левски“.
 
Противник на момчетата беше отборът на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ от гр. В. Търново. Въпреки колебанията в играта им и неприятните моменти, които създадоха за треньора на клуба Цветан Друмев, успяха да се наложат с краен резултат 4:1 и така си подпечатаха билетите за гр. Разград, където ще се проведат финалните състезания. Трудна обаче се оказа задачата пред юношите на гимназията, които се изправиха срещу труден противник - отборът на СУ „Цанко Церковски“ от гр. Полски Тръмбеш.

Снимка:
Община Севлиево

Въпреки че резултатите в отделните геймове вървяха на приливи и отливи, в крайна сметка юношите от СУ „Васил Левски“ отстъпиха с краен резултат 2:3. Последва победа над отбора на ПЕГ „Екзарх Йосиф“ от гр. Ловеч, но до въртележка не се стигна и отбора на СУ „Васил Левски“ се класира на второто място. От зоната за финалните игри се класират още – при момичетата отборът на ОУ „Цанко Церковски“ гр. Габрово и при девойките НАГ гр. Габрово.
 
На 9 април в зала „Орловец“ в гр. Габрово се играха срещите по хандбал. Представител от Севлиево беше отбор юноши при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Кандидатите ще продължат към крайната фаза на игрите са 3 отбора. Хандбалистите от Севлиево загубиха от отбора на Горна Оряховица и завършиха при равен резултат с отбора от град Плевен. В крайното класиране от игрите нашите юноши са на второ място поради по-добра голова разлика.
 
За финалите на игрите не успяха да се класират момчетата на ОУ „Стефан Пешев“. В първата среща загубиха от силния отбор на град Луковит и в крайното класиране на този етап от игрите са на трето място.
 
Днес момичетата от СУ „Васил Левски“ играят в Габрово и имат реални шансове да се класират за финалния етап на „Ученически игри“. Другият претендент от Севлиево е отборът по футбол 8-10 клас при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Срещата е на 15 април понеделник на стадион в гр. Сухиндол от 16.00 часа. Те ще се изправят срещу отбор от град Павликени.