Успех за „Лъжецът и в Цариброд, близо 200 правостоящи
Успех за „Лъжецът и в Цариброд, близо 200 правостоящи / www.sxc.hu

Комедията „Лъжецът", която драматичният театър при читалище „Развитие" в Севлиево играе на различни сцени повече от 20 пъти, постигна успех и сред зрителите в сръбския град Цариброд. Там самодейците представиха „Лъжецът" и „Спортна надпревара в горската дъбрава" в рамките на проекта „Театър без граници" на национален фонд „Култура". Техни домакини бяха Културно-информационния център на българите в Сърбия и на Националния съвет на българите в западната ни съседка.

      Въпреки че се играе за пръв път там, „Лъжецът" предизвика особено голям интерес сред жителите на града. Това се доказва и от присъстващите в театралния салон, в който, при капацитет 350 места, са се събрали над 500 зрители. При голям зрител ски интерес премина и детския спектакъл „Спортна надпревара в горската дъбрава" на Кукления състав. Той е бил посетен от организирани групи от основното училище, които също останали много доволни от видяното.

      Освен актьорите, в задграничното турне участие са взели Крум Табаков - представител на литературен кабинет „Пеньо Пенев" и Левент Халил от фотоклуб „Севлиево".

      На връщане от Сърбия театралите направиха и първият контакт между читалищата на Севлиево и Своге, отново с комедията „Лъжецът".