Уникална стъклопластика показва галерия „Видима“
Уникална стъклопластика показва галерия „Видима“ / netinfo

Константин Вълчев показва уникална стъклопластика в галерия „Видима“. Авторът за втори път излага творбите си в Севлиево. Неговата първа изложба се е състояла през 2003 година, а през 2006 г. той е ръководител на пленер по стъклопис на децата от центъра за детско изобразително изкуство „Видима“. Константин Вълчев е преподавател в художествената академия в Прага. Неговото име е наложено като знак на майсторство в модерното художествено стъкло. В стъклопластиките доминира пристрастие към големите по размер геометрични форми и чистия цвят.

В Севлиево авторът показва по-малки по размер пластики. „Вече няколко пъти сме експонирали стъкло от Валашке Мезиричи. Правили сме изложба на Константин Вълчев, а и децата от школата са рисували върху стъкло. Всичко това показва нашето естетическо отношение към материала.

Изложбите, в които сме показвали стъклопластика винаги са били посещавани от голям брой хора, които харесват нетрадиционните форми и цветове на стъклото“, казва изкуствоведката Ирина Колбасова.