Лъчезар, Калоян и Иван
Лъчезар, Калоян и Иван / tetradkata.com
Огромен ентусиазъм, учене, труд, инат и, разбира се, емоции – това влагат в продължение на една година създателите на литературния сайт Tetradkata.com. Резултатът – тази интернет платформа публикува творчеството на 35 автори, сред които признати университетски учени, съвременни писатели, поети, утвърждаващи се млади творци. 

Създателите на Tetradkata.com – Лъчезар Йорданов, Калоян Христов и Иван Христов, поставят началото с идеята да споделят личното си творчество. Но не спират до там. Успяват да привлекат впечатляващи автори и да предоставят на потребителите произведения, които ще останат в историята на родната литература. Няма как да не бъде отбелязана ролята на Габриела Христова – системен администратор на Tetradkata.com, която полага много грижи за доброто състояние и визия на платформата. 

Една година
Tetradkata.com

Лъчезар, Калоян и Иван благодариха за доверието. Направиха го на специална церемония, посветена на първата годишнина на Tetradkata.com, в която се включиха много от творците, читателите и привържениците, които споделят каузата им да се популяризира българското литературно творчество. 

Една година
Tetradkata.com

Доста често сме чували критики към младите хора, към поколенията, които израснаха в годините на демокрацията. Лъчезар, Калоян, Иван и Габриела са от тях. Отношението им към сферата, която избират, за да изразят своя талант – културата, заслужава искрени аплодисменти. Тези млади хора дават огромна надежда за положително развитие на процесите в страната ни. 

Създателите на Tetradkata.com не се ограничават само до публикуване на творчество. 

„Експериментирайки, осъществихме няколко срещи с популярни съвременни български писатели. Други интервюирахме. Под формата на културни новини отразихме и някои интересни събития в София, Габрово и Велико Търново.

Подборът на авторите и текстовете в сайта се прави от екипа ни с помощта и съдействието на наши колеги литератори, езиковеди и приятели, работещи в културната сфера. На всички тях също сме сърдечно благодарни“, споделя Калоян Христов. 

Калоян Христов
Tetradkata.com

„За една година зад популяризирането на нашата кауза застанаха, абсолютно безвъзмездно, редица хора с различни занимания и професии – учители, ученици, журналисти, художници, певци, програмисти и т.н. Това ни прави все по-мотивирани да се развиваме“, допълва Иван Христов. 

Една година
Tetradkata.com

„Започнахме с идеята Tetradkata.com да бъде средство, с което да можем да съхраняваме и споделяме онова, което създаваме – без предразсъдъци, с вдъхновение и амбиция за коректност и последователност. Надяваме се с всеки следващ текст, интервю или отзвук да правим Tetradkata.com  едно наистина добро пространство за всички, които проявяват интерес към литература, изкуство и култура“, коментира Лъчезар Йорданов. 

Лъчезар Йорданов
Tetradkata.com

Иван, Калоян и Лъчезар изказаха благодарност на приятелите на Tetradkata.com – автори и музикални изпълнители. На Габриела Христова – за усилията й като системен администратор. На Ивилина Методиева–Цанева – за чудесните плакати и рекламни материали. Както и на съмишлениците и спомоществователи на сайта: Елвира Христова, Елена Христова, Кристина Сидорова и Тихомир Църов. 

Една година Tetradkata.com – събитие и участници

Една година
Tetradkata.com

Сайтът, който популяризира българската литература, Tetradkata.com стана на една година! Събитието се състоя в „Христо Цокев”, гр. Габрово, на 30 ноември от 17:30 часа. 

Събитието беше разделено на два панела: поезия и проза!

Поезия: Нели Кирилова, Иван Христов, Калоян Христов, Венелин Бараков, Елена Христова, Петър Чухов. 

Проза: Елена Павлова, Виктория Генчева, Йоана Йорданова, Лъчезар Йорданов, Явор Цанев, Николай Фенерски, Калоян Христов.

Модератор: Владилена Катевска.

Музикални изпълнения: Цветомир Цанков, Ивета Петрова.