Сираков: Ние искаме да работим с младите хора, да дадем шанс да участват активно във всеки един процес”
Сираков: Ние искаме да работим с младите хора, да дадем шанс да участват активно във всеки един процес” / Областен управител-Габрово

За поредна година Областната администрация – Габрово се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България за насърчаване на младите хора „Мениджър за един ден“.

„Получи се много вдъхновяваща среща”, коментираха учениците от ПГИ „Рачо Стоянов” и МГТ „Пенчо Семов” след срещата си с областния управител Николай Сираков.

Преди да даде задача на новите си колеги той разговаря с тях за това какви са предизвикателствата и перспективите пред региона ни. „Ние искаме да работим с младите хора, да дадем шанс да участват активно във всеки един процес” – сподели Сираков.

И тъй като в инициативата „Мениджър за един ден” учениците бяха на ход. Те получиха предизвикателството да планират мероприятията по повод 140 години от Шипченската епопея, която годишнина предстои да отбележим през 2017 година.

„Мислете нестандартно, извън границите и нека идеите ви идват от сърцето!”, посъветва ги областният управител, който малко по-късно получи пълен списък с предложения за Националното честване Шипченска епопея.

Предложенията бяха обсъдени и най-добрите от тях ще бъдат реализирани през август следващата година. В края на работния си ден „Мениджърите за един ден” получиха сертификати за активното си участие в инициативата.