/ Selovoditel
„Selovoditel се случи някъде на пътя между София и Станчов хан...или между Зелениград и Кисийците...може би през април 2018, може би, защото из всички тези български села човек губи представа за времето.

В малкото кафене на ъгъла всички се познават и са като семейство . . . говориш с местните за техните проблеми, а проблемите им са толкова различни...по нищо не си приличат и все пак една мъка ги обединява – няма ги хората, няма ги младите, няма ги децата. Как да се върнат тук? Виждаш красота, тайни и необикновени гледки, всичко това само в 10 български села, в една седмица...през април.

Хората имат толкова истории за споделяне, а ти ги молиш да ти разказват още. Мислиш си, колко ли българи никога няма да имат шанса да опознаят тези места. Няма да ги видят, защото няма да знаят за съществуването им.

Мислиш си – трябва ни решение и начин да покажем цялото богатство на българските селища сред много хора, да бъде достъпно и лесно и всеки да може да го види дори от телефона си.

Трябва да направим  българските села известни!“ – така се ражда първата българска социална мрежа за села и градове по инициатива на евродепутата Андрей Новаков. Всеки, който иска да научи повече от самия него за разработената платформа и възможностите, които предоставя тя, както и кои села от региона вече са част от нея, е добре дошъл на 18 януари / петък / в 11:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово и в 15:00 часа в зала 300 на Община Севлиево.