Седем години затвор за побой
Седем години затвор за побой / netinfo

Седем години затвор получи 33- годишният Съби Йорданов от севлиевското село Добромирка за причинена от него тежка телесна повреда. Габровският окръжен съд потвърди присъда на Районния съд в Севлиево, с която Йорданов е осъден на 7 години лишаване от свобода за причинена тежка телесна повреда на 56-годишен мъж от Плевен, след нанесен побой.

Първоинстанционният съд е признал Йорданов за виновен в това, че на 28-и срещу 29-и декември 2004 г. в двора на дома на потърпевшия в с. Бериево, общ. Севлиево, действайки при условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на многократни удари с брадва по главата, тялото, ръцете и левия крак, причинил на пострадалия телесна повреда – кръвонасядане по клепачите на дясното око и на дясната скула и буза, рана на дясното коляно, счупване на лакътната кост на дясната ръка, което е довело до трайно затрудняване на движениетой, контузия на гръдния кош със счупване на ребро, открито счупване на лявата подбедрица с некроза, заради което кракът е бил ампутиран. Уврежданията на пострадалия са били толкова сериозни, че той не е успял да потърси помощ и е открит от свои близки едва на седмия ден след побоя. За престъплението Йорданов е осъден на 7 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим, както и да заплати на пострадалия обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 20 000 лв.

С оглед събраните по делото доказателства Окръжен съд – Габрово е счел, че Севлиевски районен съд е постановил обоснована и законосъобразна присъда, като не са налице основания за нейната отмяна или изменение и тя следва да бъде потвърдена. Решението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.