Резултатът на ПП ГЕРБ в област Габрово е отговорност, заяви Цветомир Михов
Резултатът на ПП ГЕРБ в област Габрово е отговорност, заяви Цветомир Михов / netinfo

ГЕРБ в габровско спечели изборите и в четирите общини. След като Таня Христова беше избрана за кмет на Габрово с подкрепа от 68.47 % още на първи тур, след балотажа за кмет на Севлиево за втори мандат беше избран д-р Иван Иванов от ГЕРБ със 61.82%, за кмет на Трявна – Дончо Захариев от ГЕРБ със 63.05% и за кмет на Дряново – Мирослав Семов, подкрепен от ГЕРБ със 54.21%.

„Това е колкото и радостно, толкова и отговорно“, коментира областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов и благодари на жителите на цялата област за подкрепата и на целия екип, работил по време на предизборната кампания.

„Без екипната работа нямаше да имаме тези резултати. Зад тях стоят, освен кандидатите, и ръководствата на ГЕРБ по места, младежите от ГЕРБ, чиято работа беше много и много добра. Благодаря им!, каза още Михов.

По думите му ГЕРБ в Севлиево е затвърдила позициите си от предишните местни избори и резултатите показват, че колкото и всички да се обединяват срещу ГЕРБ, севлиевци категорично искат да се освободят от миналото си управление.

За някои изненада, за други – разочарование, за нас – очакван успех“, така Михов коментира подкрепата за ГЕРБ и Дончо Захариев в Трявна. Цветомир Михов поздрави всички тревненци за съпричастността им. „Моделът, който беше наложен в Трявна беше разбит на пух и прах. Тревненци дадоха нов шанс на общината“, каза още областният координатор на ГЕРБ. Той благодари на партиите и коалициите, които публично са заявили безрезервната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ Дончо Захариев между първи и втори тур. „За първи път показахме, че в Трявна може да се прави политика на друго ниво – прозрачно, без задкулисни договорки“, каза още Михов.

За Дряново той коментира, че вярва, че Мирослав Семов ще върне дряновска община там, където е била и където й се полага преди 8 годишното пагубно управление – сред първите по спечелени проекти, предпочитана туристическа дестинация, място на младежки инициативи. Михов коментира и тежката предизборна ситуация в Дряново.

„В 11 избора съм участвал, такова чудо, каквото видях в Дряново, не бях виждал. Явно залогът е огромен, ако се съди по ресурса, който беше хвърлен от страна на опонента ни“, каза Цветомир Михов.

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави колегите си за убедителната победа. „Не съм имала грам съмнение в това. Надявам се оттук насетне да работим в екип, да се подкрепяме, когато ни е трудно, но и когато има общи възможности за цялата област. И да не забравяме, че ние сме кметове, благодарение на хората, което превръща тази подкрепа в дълг“, каза още Таня Христова.

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов благодари за подкрепата. „Радвам се, че Севлиево намери правилния път на развитие и че се отърси от миналото си“, каза д-р Иванов. Той подчерта, че за първи път ГЕРБ има и 7 кметове на села, за разлика от предишния мандат, когато са били двама.

Новоизбраният за кмет на Трявна Дончо Захариев също благодари за подкрепата на хората. „Ние няма да ги подведем, ще работим за тях и с тях, защото само заедно можем да постигнем резултатите, към които се стремим. Трявна имаше нужда от промяна, хората да се чувстват уважавани и всичко да бъде прозрачно“, каза Захариев.

На журналистически въпрос той коментира и сложната политическа конфигурация в Общински съвет. „Аз разбирам Общинския съвет като единно цяло, което подкрепя добрите за Трявна и Плачковци инициативи и решения, а не като съвкупност от отделни сили“, каза Захариев.